In Nederland mag de deurwaarder nog steeds je hond veilen, en dat is bizar

Toen ik op mijn gemak de lijst van aankomende inboedelveilingen bekeek op de website van Groep Gerechtsdeurwaarders Nederland (GGN), zag ik dat er in een huis in Almelo een python geveild werd. Volgens de omschrijving is de python bruin met zwarte ruitjes en zo’n 1.80 meter lang. Het terrarium werd ook geveild, mocht de koper die erbij willen hebben.

De python is niet het enige huisdier dat verkocht werd om de schulden van zijn baasje af te betalen. Zo was er laatst een kat uit Zoetermeer waarop samen met de inboedel beslag werd gelegd. Als ik deurwaarder Maritza Bernardt bel om daar meer over te weten te komen, hoor ik dat ook honden vaak de pineut zijn. Ik bedenk dat kleine schoot-rashondjes op dit moment erg populair zijn en vraag Bernardt ernaar. “We treffen ze vaak aan, en ze leveren veel geld op.”

Wilt u het hele verhaal lezen klik Hier

Print Friendly, PDF & Email
Dit bericht is geplaatst in Deurwaarder, incasso, Incassoburo, Schulden, veiling met de tags , , , , . Bookmark de permalink.