Dieptepunt in Apeldoorn, de sociale dienst faalt.

Dieptepunt in Apeldoorn, de sociale dienst faalt.
Door: Peter Vlug

Vanmorgen 12 maart 2018 zou een invalide man, een moeder en een dochter van 23 jaar om 10.00 uur uit hun huis in Apeldoorn gezet worden.
Na overleg met de jurist Antoon Huigens ben ik op de fiets gesprongen om te kijken of we nog konden helpen.

Acht orde handhavers, politie, een hele grote container, vier leegruimers van de firma Drost, de lokale pers en daar midden op straat een kleine man in een rolstoel met een zuurstof fles. Hij begint te huilen. De buren hebben geen klachten over deze mensen en enkele buurvrouwen kunnen de ellende niet meer aanzien en beginnen zijn volle zuurstof flessen uit het huis te redden, anders heeft deze man ook geen zuurstof meer. De moeder en dochter rennen als gekken rond om de laatste waardevolle zaken op straat te zetten buiten het bereik van de leegruimers.

Deze familie heeft geen overlast veroorzaakt en hebben geen schulden bij de verhuurder. Ze willen geen hulp van de overheid en proberen zichzelf te redden maar dat begreep de sociale dienst niet en daarom zijn ze maar begonnen met problemen te maken. De enige reden van hun uitzetting is het wanbeleid van de sociale dienst Apeldoorn. De rechter zei dat het hem speet dat alles zo fout gegaan was.

Daar komt dan eindelijk om 10.00 uur de deurwaarder parmantig aangestapt, hij deelt een geknakt hoestende man mee dat de rechtbank niets meer voor hem kan doen en dat hij het vonnis komt uitvoeren.

De ellende was niet langer aan te zien. Dit is de hoogste graad van immoraliteit. Ik ga voor de deurwaarder staan als hij op het punt staat het huis in te gaan en zeg hem mijn naam en deel hem mee dat wanneer hij tot inbeslagname van dit huishouden overgaat ik persoonlijk de hoogste ambtenaar van de sociale dienst in Apeldoorn de interim manager Dhr Remko Iedema een civiele rechtszaak aanspan en beslag laat leggen op diens eigen salaris voor de schade die deze mensen wordt aangedaan. De deurwaarder kijkt me lang aan en gaat naar zijn auto om telefonisch overleg te plegen. De zaak vertraagt meteen. Een scherpe journalist komt me vragen wat ik daarnet gezegd heb. Ik vertel het haar en ze bedankt me. Een buurvrouw vraagt me of ik even wil helpen om de man en zijn rolstoel naar de eerste verdieping te tillen naar haar woonkamer waar ze de komende uren kunnen blijven. De zuurstof flessen worden door buren naar boven gebracht terwijl de moeder en de dochter nog steeds rondrennen. Een andere buur kan de laptop nog redden. Uiteindelijk na een uur wachten gaat de politie toch over tot het leegruimen van het woonhuis en alle persoonlijke zaken worden weggegooid. Drie mensen hebben nu niets meer en de stress neemt toe.

Wat nu:
Vraag 1 Heeft iemand plek voor een oudere man in rolstoel, en een moeder en dochter?

Vraag 2 Wat te doen met Remko Iedema de hoogste ambtenaar van sociale zaken, deze deurwaarder, de firma Drost en de verhuur corporatie?

https://www.apeldoorndirect.nl/…/drie-mensen-op-straat-gee…/

https://www.destentor.nl/…/apeldoorners-op-straat-gezet-hu…/

Nagekomen bericht: Het is gaan regenen. De buren die de drie opgevangen hebben, werd zojuist door de verhuurder medegedeeld dat ze bestraft worden als ze deze drie laten slapen.

Wij doen niets
Sociale zaken heb ik in het gemeentehuis bezocht en over dit alles geïnformeerd zelfs de twee wethouders zijn via email op de hoogte gebracht maar het antwoord van sociale zaken om 17.15 uur was: “wij doen niets” in Omnizorg kunnen de drie vannacht een slaapplaats vinden.

De drie reageerde verdrietig op dit nieuws “in Omnizorg mogen we niet komen omdat een rolstoel met beademings- apparatuur niet is toegestaan.

Print Friendly, PDF & Email
Dit bericht is geplaatst in armoede, Deurwaarder, incasso, Schulden, veiling met de tags , , . Bookmark de permalink.