Deurwaarders voor de rechter ……

Deurwaarders voor tuchtrechter wegens omstreden verdienmodel

Het Bureau Financieel Toezicht (BFT) daagt twee deurwaarders voor de tuchtrechter, die onterecht geld zouden doorsluizen naar schuldeisers.
Omstreden praktijken van deurwaarders waar mensen met schulden de dupe van zijn, moeten snel verleden tijd zijn. Dat vindt het BFT, dat nu twee deurwaarders voor de tuchtrechter daagt om een voorbeeld te stellen. De twee zouden mogelijk tot 1 miljoen euro per jaar hebben verdiend aan zogeheten kickback fees, laat de toezichthouder woensdag weten. Het BFT vindt dat nieuwe regels van de beroepsorganisatie te lang op zich laten wachten. Lees verder in NRC., die onterecht geld zouden doorsluizen naar schuldeisers.
Omstreden praktijken van deurwaarders waar mensen met schulden de dupe van zijn, moeten snel verleden tijd zijn. Dat vindt het BFT, dat nu twee deurwaarders voor de tuchtrechter daagt om een voorbeeld te stellen. De twee zouden mogelijk tot 1 miljoen euro per jaar hebben verdiend aan zogeheten kickback fees, laat de toezichthouder woensdag weten. Het BFT vindt dat nieuwe regels van de beroepsorganisatie te lang op zich laten wachten. Lees verder in NRC.

Print Friendly, PDF & Email
Dit bericht is geplaatst in Deurwaarder met de tags . Bookmark de permalink.