Hoe kom je uit de schulden?

Hoe kom je uit de schulden?

De rekeningen lopen op, maar je hebt niet genoeg geld op je bankrekening om ze te betalen. Heb je schulden of help je iemand die in de schulden zit? Laat de Tweede Kamer weten hoe jij denkt over de hulp voor mensen met schulden via: schulden@tweedekamer.nl.

Bijna een op de vijf Nederlandse huishoudens heeft last van schulden. Zij kunnen hun rekeningen niet op tijd betalen, staan rood of hebben een hoge creditcardschuld. Dat kan voor grote problemen zorgen: de stapel met boetes wordt steeds hoger, net als de schuldenberg van mensen.

De Kamerleden van de commissie voor Sociale Zaken en Werkgelegenheid gaan de komende tijd extra goed kijken naar het onderwerp schulden: hoe krijgen mensen schulden, hoe kan dat worden voorkomen en wat is de invloed van schulden op het leven van mensen?

JOUW ERVARINGEN

De Kamerleden willen graag weten hoe het is om met schulden of schuldhulpverlening te maken te hebben: welke hulp krijgen mensen met schulden en past die hulp bij wat ze nodig hebben? Misschien zijn er veel betere manieren om mensen met schulden uit de problemen te krijgen. Heb je schulden of help je iemand die in de schulden zit? Laat aan de Tweede Kamer weten hoe jij denkt over de hulp voor mensen met schulden. Ook zijn de Kamerleden benieuwd naar mogelijke verbeteringen.

INZICHT

Met jouw hulp hoopt de commissie duidelijkheid te krijgen over positieve of misschien minder positieve ervaringen van mensen met schulden en van personen die in de schuldhulpverlening werken. Deze ervaringen kunnen de Kamerleden goed gebruiken voor een rondetafelgesprek over schulden, op maandag 12 februari 2018. Zo hoopt de Kamer te kunnen beoordelen of er verbeteringen mogelijk zijn.

MAIL OF VERTEL JE VERHAAL

Je kunt je verhaal mailen naar de Tweede Kamer. De commissie zoekt ook iemand die graag tijdens het rondetafelgesprek in de Tweede Kamer wil vertellen over zijn of haar ervaringen met schulden. Wil jij in de Tweede Kamer je verhaal vertellen over schulden of schuldhulpverlening? Laat dit dan ook weten via het onderstaande e-mailadres.

STUUR JE REACTIE

Deel je ervaringen met de Tweede Kamer door uiterlijk maandag 5 februari 2018 een e-mail te sturen naar schulden@tweedekamer.nl.

Print Friendly, PDF & Email
Dit bericht is geplaatst in Schulden met de tags , . Bookmark de permalink.