Het goede gieren fonds

Het Goede Gieren Fonds.

Het Goede Gieren Fonds is een particulier initiatief om mensen met schulden te helpen. Volgens een van de initiatiefnemers Eelke Blokker functioneert het schuldhulpverlening nu niet goed . Steeds vaker worden mensen die schuldhulp nodig hebben geweerd bij de schuldhulpverlening. Voor deze groep is het Goede Gieren fonds opgezet. Samen met een vijftal anderen bedacht Eelke Blokker (Instituut voor Publieke Waarden) het nieuwe schuldhulp concept.

In vijf Nederlandse steden wil men samen met een aantal gezinnen met problematische schulden gaan zien of het fonds de schulden kan overnemen. Verder wil men met de schuldenmakers een plan opstellen om geldproblemen in de toekomst te voorkomen. Volgens Blokker is er geen sprake van kwijtschelding van de schulden. De schuldeisers worden uit het fonds betaald en de schuldenaar zal op termijn zijn schuld aan het fonds moeten terugbetalen.

Het goede gieren fonds denkt zelfs dat hier veel kosten bespaard kunnen worden. Een huisuitzetting kost een woningbouwvereniging toch al gauw 6000 Euro, deze kosten kunnen dan bespaart worden. Blokker hoopt dat het fonds over enkele jaren 50 miljoen in kas heeft, dat geld moet bijeen gebracht worden onder andere banken en filantropen. Ook de overheid zou een duit in het zakje kunnen doen.

Print Friendly, PDF & Email
Dit bericht is geplaatst in armoede, beslagleggingen met de tags , . Bookmark de permalink.