de Kracht van het oplossen in de huis aan huis

LEEUWARDEN – Deze Doorloper staat in het teken van de mensen achter de Kracht van het Oplossen. Zij bieden financiële hulpverlening aan een ieder die hier, door wat voor omstandigheden dan ook, behoefte aan heeft.

Algemene info:
Wij bieden deze hulp aan als vrijwilliger en als ervaringsdeskundigen door samen te werken met verschillende organisaties en instanties zoals onder andere het Sociaal wijkteam Oud Oost, het buurtservicepunt, de kredietbank en de gemeente om gezamenlijk tot een zo goed mogelijke oplossing te komen. Contact opnemen kan via 06-28052120 en 06-18428210.

Ons motto:
Samen staan we sterk en als ervaringsdeskundigen weten we dat het in de praktijk moet gebeuren en niet achter een bureau door middel van eindeloos vergaderen.

We kunnen niet zonder…
Elkaar want samen zijn we in staat om vanuit verschillende invalshoeken tot een passende en uitvoerbare oplossing te komen. Door gezamenlijk een probleem aan te pakken kunnen we snel en efficiënt werken. Daardoor maken wij het mogelijk voor mensen om stapje voor stapje hun leven weer op de rit te krijgen.

We hebben helemaal niets met…
Negatievelingen omdat we geloven dat alleen positiviteit en samen er de schouders onder zetten zal leiden tot de juiste oplossingen om een probleem aan te pakken. Van een probleem een uitdaging maken en daardoor een nieuwe start te kunnen maken, daar geloven we in.

Feestjes bouwen doen we…
Zodra het probleem in stapjes is onderverdeeld, er een plan van aanpak is over welke stappen moeten worden ondernomen en we gaandeweg dit proces zien dat het zelfvertrouwen en de levensvreugde van een cliënt groeit. En dat terwijl de problemen overzichtelijk zijn en eraan gewerkt wordt door de verschillende betrokken partijen. De angst voor de toekomst, het gevoel van niet weten wat er boven je hoofd hangt, dus de grote onzekerheid is er niet meer.

Het mooiste uitje…
Met zijn allen eten in Grou. Even eruit en onder andere omstandigheden elkaar nog beter leren kennen.

De laatste keer dat we goed gelachen hebben was…
Toen een van ons (een Amsterdammer) de gehele binnenstad afzocht. Dit omdat hem verteld was dat hij zijn mobiele bij het rode licht in de binnenstad kon laten herstellen. Toen hij ten einde raad maar ging vragen aan Leeuwarders waar dat rode licht was, begreep hij de verbaasde, lachende blikken niet. Uiteindelijk was er een vrouw die met een rood gezicht de Amsterdammer uitlegde dat daarmee de Weaze bedoeld werd.

En dat we vreselijk baalden…
Als er mensen bij ons komen die door de soms moeilijk te bevatten huidige regelgeving in de problemen komen. Ze zien letterlijk door de bomen het bos niet meer. Aan ons dan de taak om uit te vinden waar de schoen wringt, door met mensen in gesprek te gaan, ze serieus te nemen en de juiste informatie boven tafel te krijgen om actie te kunnen ondernemen.

Leeuwarden is voor ons…
Onze woonplaats en werkplek, maar ook een stad waarin veel mensen onder aan de sociale ladder bungelen met alle gevolgen van dien. Armoede is hier een groeiend probleem en het aantal mensen dat om hulp vraagt groeit sterker als het aantal hulpverleners aan kan om te helpen. Hierdoor kunnen mensen niet altijd direct de hulp krijgen die ze zo nodig hebben en worden ze (tijdelijk) aan de zijlijn van maatschappij geplaatst.

Als wij bazen van Leeuwarden waren dan…
Zouden we alle mensen daar waar nodig is de helpende hand toereiken. Dit door direct actie te ondernemen zodat mensen het weer zo snel mogelijk op eigen kracht kunnen oplossen.

Als Cambuur wint…
Zijn we blij, vooral toen Cambuur van Ajax won, haha maar daar zal wel niet iedereen het mee eens zijn.

Als we in een ander land zouden moeten wonen dan…
Gingen we met zijn allen naar een land waar sociale rechtvaardigheid heerst en er geen financiële ellende voorkomt. Daar waar mensen kunnen genieten van de mooie dingen in het leven zonder slapeloze nachten te hebben over wat er morgen weer op ze afkomt.

We zouden graag de volgende personen voor een lintje willen nomineren…
Dat is een ieder die zich inzet om het leven van een ander draaglijker of leuker te maken door een helpende hand toe te reiken.

Wat ons team bindt is…
Dat we met zijn allen graag mensen helpen, maar ook dat we aan elkaar adviezen kunnen vragen. De unieke samenwerking van mensen die vanuit verschillende achtergronden met betrekking tot werk- en levenservaring werken maakt het mogelijk dat wij in staat zijn om problemen snel en gericht kunnen aanpakken.

We hopen dat we met zijn allen door te gaan tot…
Zolang er nog menigeen hulp nodig heeft en we er plezier aan beleven die te kunnen bieden. En eerlijk gezegd, zoals het nu gaat, kan dat nog heel lang duren.

Print Friendly, PDF & Email
Dit bericht is geplaatst in armoede, incasso, Schulden, sociale zaken met de tags , , , , . Bookmark de permalink.